mBIT Coaching

mBIT Coaching

 

Wat is mBIT Coaching?   
 
mBIT staat voor Multiple Brain Integration Technique, ook wel MBraining genoemd. Het heeft raakvlakken met NLP (neuro-linguistisch programmeren), maar is niet, zoals NLP, voorgekomen uit de psychotherapie, maar uit het bedrijfsleven en de neurowetenschappen. 

Kort gezegd leert het de mens om 'meerdere breinen' te gebruiken en deze op elkaar af te stemmen.
 

Waarin onderscheidt de mBit methode zich?


De mBIT methode is gestoeld op de laatste ontwikkelingen op het gebied van de neuropsychologie en ons inzicht in de werking van de hersenen. Het grote onderscheid tussen mBIT en andere methodes is dat hierbij wordt uitgegaan van de ontdekking dat we niet alleen maar een brein in ons hoofd hebben, maar ook één in ons hart en in onze buik.

De basis is het in balans brengen en doen samenwerken van die drie verschillende breinen, door het gebruik van met name ademhalingstechnieken. 

Behalve voor het bevorderen van effectief leiderschap kan de methode ook gebruikt worden voor persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke effectiviteit, positief bewustzijn en het verbeteren van het adaptieve vermogen.

Komt één van de volgende scenario's je bekend voor?

 

Is er een conflict tussen wat je denkt, wat je voelt en datgene wat je doet? Heb je het gevoel dat je iets moet doen, maar kun je de motivatie niet vinden om de eerste stap te zetten?

 

Is jouw antwoord op deze vragen ja, dan heb je het conflict ervaren dat optreedt wanneer je drie hersenen; je hoofd, hart en buik, niet op één lijn zijn.

 

Als kinderen zijn we in staat om te voelen en diep intuïtief te zijn. Onze overleving is afhankelijk van het feit dat je automatisch kunt reageren zonder cognitieve gedachte achter jouw handelingen. Gedurende je leven kunnen ervaringen jou ertoe brengen om los te raken van je intuïtie, de begeleiding van je emoties of gevoelens.
De boodschappen van je breinen zijn er wel, maar misschien kun je ze niet horen of begrijpen. Of je hebt misschien onbewust geleerd om ze te negeren, af te waarderen of af te wijzen.
Onderzoek van de afgelopen jaren laat ons zien dat we door neuroplasticiteit op elk moment in ons leven opnieuw verbinding kunnen maken en leren om onze innerlijke wijsheid aan te boren door mBIT gedragsveranderingstechnieken.

 

Wanneer je een coaching traject bewandelt met een gecertificeerde mBIT-coach, verken je je hele neurale netwerk, inclusief je autonome zenuwstelsel, om deze berichten weer te horen, te begrijpen én te voelen.
Dit pad is wetenschappelijk onderbouwd en stelt je in staat om je hoofd, hart en buik opnieuw te verbinden, om te horen en te communiceren met de onbenutte kracht die je in je hebt.  

 

Als Personal Life Coach ben ik naast mBIT ook gecertificeerd voor de NLP en Compass methode

 

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.